17 Şubat 2011 Perşembe

Bonobo Arkaplan Sorunu Ve İlk Güncelleme

COMAK ekibi olarak, bugün ilk hatamızı düzelttik. Masaüstü arkaplan görüntüsünün her giriş yapıldığında öntanımlı arkaplana geri dönmesi problemi artık yaşanmıyor. Ancak bu hatanın çözümü için çalışırken daha önemli bir hatayı fark ettik, yayınladığımız iso, bizim depolarımızı otomatik olarak eklemiyor. Bu yüzden güncellemeleri alabilmek için, aşağıdaki komutu, tercih ettiğiniz bir terminalden (örneğin lxterminal) çalıştırmanız gerekiyor.

64 bit kullanıcıları için:
sudo pisi ar lxde-repo http://x86-64.comu.edu.tr/lxde/x86-64/pisi-index.xml.xz
32 bit kullanıcıları için:
sudo pisi ar lxde-repo http://x86-64.comu.edu.tr/lxde/i686/pisi-index.xml.xz

Bu sadece bir kere uygulamanız gereken bir adım. Bir kez depomuzu bilgisayarınıza ekledikten sonra, güncellemelerimizi pisi yada paket yöneticisi ile takip edebileceksiniz.

Arkaplan probleminin çözümüne gelirsek, aynı terminalden sadece:
sudo pisi it lxde-common --reinstall
komutunu vererek arkaplan problemini cözmüş olacaksınız.

3 yorum:

  1. Merhabalar;

    Evet bu hata benim de canımı sıkmıştı ama çözüme kavuşması sevindirici haber.:) Ben de karşılaştığım bir kaç sorunu ileteyim;

    Paket yöneticisinde hangi paketin kurulu hangi paketin kurulu olmadığı Pardus 2011 KDE'de çok güzel simgelerle ifade edilirken. Bonobo'da böyle bir ayrımın olmaması tüm paketlerde arama yaparken aşinalık sorunu yaratıyor. Ayrıca kendi yaptığım pisi paketini dosyaya tıklayarak Paket Yöneticisi ile kuramıyorum. Paket Yöneticisi çalışıyor ama kurulum aşamasına geçmiyor. Ama terminalden sorunsuz bir şekilde kuruluyor. Benim için diğer büyük bir eksiklik ise Ekran yakalayıcı programın ön tanımlı olarak Bonobo'da olmaması (ya da ben bulamadım). En azından Ksnapshot'un ön tanımlı olarak gelmesi çok güzel olur kanaatindeyim:)

    İyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba.
    Öncelikle geri bildirimleriniz için teşekkürler. Bahsettiğiniz sorunları çözmeye çalışacağız. Yalnız birkaç noktaya değinmek lazım: Paket Yöneticisi'ndeki görsel eksiklikler Lxde'de kullandığımız versiyonla ilgili. Kde'li ortamda kullandığınız Paket Yöneticisi ile Lxde'li ortamdaki Paket Yöneticisi'nin yapısı farklı. O yüzden görsel olarak farklılıklar olması normal. Ksnapshot kdegraphics paketinden çıkan bir uygulama ki bu yüzden de Kde kütüphanelerine bağımlı. Bizim amacımızsa zaten diğer masaüstü ortamlarının Kde'den bağımsız olarak Pardus altında çalışmasını sağlamak. Bu nedenle Ksnapshot'ı almamız pek mümkün değil.
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel. Ama sanırım şimdilik güncelleme yok :)

    Bir de ufak bir hata bildirimi. Ekran çözünürlüğü ayarlarını kaydetmiyor. Bir sonraki açılışta tekrar eski çözünürlükle başlıyor.

    ATI kartların ayarlarını yapmak için jockey-gtk gibi bir uygulama aradım ama bulamadım. PISI'nin kendi kullandığı böyle bir ayarlama aracı var mı acaba?

    YanıtlaSil