13 Mayıs 2011 Cuma

ÇOMAK Koleksiyon Sürümü [kozdincer] Hazır



Şimdiye kadar üzerinde çalıştığımız tüm ÇOMAK masaüstlerinin koleksiyonu olan [kozdincer] hazır. Bu koleksiyonda tüm masaüstlerinin (Fluxbox, Enlightenment, GNOME2, LXDE, Xfce) bilinen hataları giderildi ve güncellemeleri yapıldı. Pardus teknolojileri tüm masaüstlerine entegre edildi. Daha önceki sürümlerde her masaüstü ortamı için ayrı iso varken artık tüm masaüstü ortamları (GNOME3 hariç) Yalı'nın koleksiyon özelliği sayesinde tek bir iso ile kurulabilecek. Bu isoda da diğerlerinde olduğu gibi 32 bit ve 64 bit olarak bulunuyor. [1] adresinden indirebilirsiniz.


GNOME3 için çalışmalarımız tam gaz devam ediyor. En kısa sürede sizlere GNOME3'ün bulunduğu ÇOMAK' ı sunmak için çalışıyoruz. GNOME3 ile ilgili haberler için bu blogu ve ÇOMAK listesini takip edebilirsiniz.



Bu sürüm adını yakın zamanda Pardus 'ta çalışmaya başlayan, ÇOMAK projesine çokça katkı vermiş olan arkadaşımız Kaan Özdinçer'den alıyor. Tüm ÇOMAK ekibi olarak geç de olsa kendisine yeni işinde başarılar diliyoruz.






NOT: Eğer sanal makinada 64bit isoda ilk açılış sırasında problem yaşarsanız;VirtualBox'da Ayarlar->Sistem->Gelişmiş sekmesinden "Enable Nested Paging" özelliğini kapatın.

8 yorum:

  1. i have installed pardus with gnome, and try to change locale to bg_BG.UTF-8

    I installed glibc-locales-bg and edit /etc/env.d/03locale to bg_BG.UTF-8

    but after reboot is still on en_US

    YanıtlaSil
  2. thanks for your input, we will be looking into it

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Virtualbox ta denedim stabilite oldukça başarılıydı. Gnome dağıtımını görsellik olarak oldukça başarılıydı. LXDE dağıtımını denedim oldukça başarılıydı. E17 dağırımını denedim oda oldukça başarılıydı. Bu projeyi hazırlayanlara teşekkürlerimi saygılarımı ve başarılarının devamını sunarım. Şimdi Gnome 3 dağıtımın bitirilmesini bekliyorum, bitince bilgisayara kuracağım ve severek kullanacağım. LXDE dağıtımı enski bilgisayarlarda rahatlıkla kullanılabilir olmuş. Bizim okuldaki eski bilgisayarlara Pentium 4 1.7 GHz işlemcili kurup deneme yapıp randıman alabilirsek diğer bilgisayarlarada kurma düşüncemiz var. Tekrar teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. Merhaba
    Dün gece gnome masaüstü ile kurulum yaptım. İlk olarak kablosuz ağa bağlı iken paket yöneticisini açıp güncelleme yapmak istediğimde bağlantı kesiliyordu. Bende kablo ile bağladım ve bu kez sorunsuz güncellemeyi tamamladım. Güncelleme sonrası yeniden başlattığım da masaüstü gelmedi siyah ekranda bekliyor, sadece alt+F2 ile konsola girebiliyorum.

    YanıtlaSil
  6. Acaba kurulumu 256 mb ram 64 mb ekran kartıda olurmu? Kurulumu Pardus 2011 ile aynımı?

    YanıtlaSil
  7. Kesinlikle asrın çalışması olmuş çok zekice başarılarınızın devamını dilerim

    YanıtlaSil
  8. Merhaba Linux dünyasına giriş yapmak için 1 haftadır uğraşıyorum Exper Style netbookuma bir türlü Ubuntu , Linux Mint hiçbirini kuramadım.Bende son çare olarak bunu kurmak istiyorum çünkü ilk çıktığı zamanlar xfce arayüzlü pardusu kurabilmiştim sistemime ancak dün bunu indirdim Unetbootin ile bir türlü kuramadım bunu usb ile kurmak için hangi programı tavsiye edersiniz ...

    YanıtlaSil