16 Mayıs 2011 Pazartesi

GNOME3'lü ÇOMAK [22 agu] Hazır


GNOME3'lü ÇOMAK [22Agustos], Comu sunucularındaki yerini aldı. Beklenen masaüstü ortamı GNOME3 şimdilik çözemediğimiz bazı hatalarla geliyor. Bu sürümde henüz bir kaptan yok ama bütün yönetici ailesi sorunsuz olarak çalışıyor. En kısa sürede bilinen hataları ve sizlerin bildireceği hataları gidererek, GNOME3'ü sorunsuz olarak kullanmanız için çalışıyoruz. Bu sürümün bir test sürümü olduğunu ve sorunlarla karşılaşabileceğinizi göz ardı etmemenizi rica ediyoruz. Tespit ettiğiniz hataları [1] adresinden bize bildirebilirsiniz. Ayrıca şimdilik sadece 32 bit iso sun. Bu isoyu [2] adresinden indirip deneyebilirsiniz.

22 Ağustos 2011 tarihinde yürürlüğe girecek 'İnternetin Güvenli Kullanımına İlişkin Usul ve Esaslar' hükümlerine göre kullanıcılar BTK'nın belirlediği 4 internet filtresinden birini ‘yasa gereği’ seçmek zorunda kalacak, bu duruma dikkat çekmek adına bu masaüstünün adını [22 agu] olarak belirledik.

Bilinen Hatalar:

Bu iso'yu sanal makinede çalıştırmak istediğinizde, VirtualBox'taki 3 boyutlu hızlandırmadan kaynaklanan bir sorun nedeniyle gnome-shell' i göremeyeceksiniz.

Güvenlik doğrulaması gerektiren bir ağa bağlanmak için; Çalıştır (Alt+F2) ya da konsoldan nm-connection-editor'e girerek, buradan kablosuz ağlarda gerekli ayarları yapabilirsiniz.

Ayrıca Firefox yerine Chromium web tarayıcısını sunuyoruz.

Bu iso ile sınırlı sayıda paket verebiliyoruz, çok yakın zamanda eksikleri tamamlayabilmek için çalışıyoruz.(Eksik olan bazı paketler; totem, brasero, rhythmbox, empathy ...)

[1] http://liste.pardus.org.tr/comak/
[2] http://comak.comu.edu.tr/22agustos/

4 yorum:

  1. işin aslı bu gnome3 ve gnome-shell hiç bana göre değil ama gelecek bunlara doğru gidiyor. mecbur kalacağız eninde sonunda bunlara geçmeye. elinize, parmaklarınıza sağlık. kolay gele...

    YanıtlaSil
  2. Özgürlükicin.com da yazmıştım Pardus Gnome 3 dağıtımı bir an önce hazırlanmalıdır çünkü ilk olmzk her zaman önemlidir. Ve pardus ün çomak projesi katkılarında bulunanların ellerini çabuk tutmaları beni sevindirdi. Ben bir an önce bitirilmesini bekliyorum. Ve Pardus Gnome 3 dağıtımı bitirilir bitirilmez linux dağıtım sitelreinde yerini almalıdır aldırmalıyızda. Çünkü Fedora Gnome 3 dağıtımını hazırlıyor ve Fedora başlangıç düzeyi bilgisayar kullanıcılarına hitap etmiyor bu yüzden yaygınlaşma sanşı fazla değil. Ubuntu Gnome 3 Ekim 2011 sonunda çıkar anca. Linuxmint Gnome 3 de Kasım 2011 gibi çıkar. Debian zaten 2 yılda bir yenisürüm çıkarıyor. Geriye kalıyor Pardus Gnome 3 oldukça yol almış durumda ve katkıda bulunanlardan ellerini çabuk tutmaya çalışmalarını rica ediyorum. deneme sürümü halini kurup deneyeceğim ve aksaklıkları sizlerle paylaşmak istiyorum. Elinzi çabuk tutmaya çalışöanızı ve daha gayretli olmanızı rica ederek sizleri kutluyorum ve başarılarınıza devam etmenizi diliyorum.

    YanıtlaSil
  3. Hocam öncelikle tebrikler. Fakat 64-bit sürümünü çok acil beklemekteyim bende. Ubuntu 11.04 kurulu sistemimin kararlılığını GNome 3 kurayım derken bozdum ve Fedora 15 kurdum. Ekran kartını tanıttım ms fontlarını yükledim flashtı kodeklerdi derken bir depo koptu key doğrulanamıyor sanırım. Artık güncelleştirme bile alamıyorum.(program kuramadığım gibi) Benzer sebeplerden ısınma sorunu da yaşıyorum. Gnome 3 güzel ama Fedora bildiğimiz gibi yani. Pardus Gnome3 64-bit sürümü çıktığında ilk indireceklerdenim.

    YanıtlaSil
  4. Gnome 3 ü kde üzerine kurabilme imkanımız varmı?
    Varsa bir kaynak veya açıklama yapabilirmisiniz.

    YanıtlaSil