3 Haziran 2011 Cuma

64 bit GNOME3'lü ÇOMAK[BirAndaComak] Hazır

Geçtiğimiz haftalarda çıkardığımız GNOME3'lü ÇOMAK için 64 bit isosu hazır. Bu sürüm için henüz bir Kaptan bulunmuyor ancak en yakın zamanda Kaptan depodaki yerini alacaktır. Bu sürümde 32 bit iso da olduğu gibi henüz çözemediğimiz bazı hatalarla birlikte geliyor bu nedenle bu sürümün bir test sürümü olduğunu ve sorunlarla karşılaşabileceğinizi göz ardı etmemenizi rica ediyoruz.

Ayrıca 32 bit GNOME3'lü ÇOMAK güncellendi. İsoların yeni kod adları [BirAndaComak] oldu. 32 bit ve 64 bit isoları [1] adresinden indirip hemen deneyebilirsiniz. Tespit ettiğiniz hataları [2] adresinden bize bildirebilirsiniz. En kısa sürede bilinen hataları ve sizlerin bildireceği hataları gidererek, GNOME3'ü sorunsuz olarak kullanmanız için çalışmaya devam ediyoruz.

Bu iso'yu sanal makinede çalıştırmak istediğinizde, VirtualBox'taki 3 boyutlu hızlandırmadan kaynaklanan bir sorun nedeniyle gnome-shell' i göremeyeceksiniz.

32 bit sürümü için:

Empathy, brasero ve totem çalışıyor.

Cnazar açılışta çalışıyor.

İsoda değil ama depoda 32 bit sürümü için bir kaptan var. Paketin adı kaptan-comak ve [3] adresindeki depoyu ekleyip deneyebilirsiniz.

Firefox yerine chromium web tarayıcısı ile devam ediyoruz.

Pdf görüntüleme ile ilgili sorun devam ediyor.

Güvenlik doğrulaması gerektiren bir ağa bağlanmak için; Çalıştır (Alt+F2) ya da konsoldan nm-connection-editor'e girerek, buradan kablosuz ağlarda gerekli ayarları yapabilirsiniz.

64 bit sürümü için:

32 bit sürümündeki sorunlar, 64 bit sürümü içinde devam ediyor.

[4] adresini kullanarak 64 bit deposunu ekleyebilirsiniz.

[3] http://gnome3.comu.edu.tr/comak/pisi-index.xml.xz
[4] http://gnome3.comu.edu.tr/comak64/pisi-index.xml.xz

2 yorum: