22 Mart 2011 Salı

Kaptan Enlightenment'da

Gün geçmiyor ki Kaptan yeni bir masaüstü ortamını daha desteklemesin. Plugin desteğini kazandırdığımız Kaptan ilk olarak bir gün gecikmeli de olsa LXDE ortamında çalışmıştı. Kaptan haberini geç duyurabilsek de bu sefer takvime yetişti ve Enlightenment ortamında da bizleri karşılamak üzere ÇoMaK depomuzdaki yerini aldı.

Aslında Enlightenment'lı Kaptan çok da kolay olmadı diyebiliriz. Enlightenment görsel öğelerini kendi araçlarından biri ile derleyip kullandığı için ilk başta bu dosyaları nasıl derleyip/çözeceğimiz konusunda biraz zorlandık. Ayrıca ayar dosyaları da ayrı bir derleyici aracı ile kaydediliyordu. Derleme için gerekli olan betikler de C'ye benzer süslü parentezler içeren bir yapıda olduğu için bunları yorumlayıp değiştirmek de LXDE kadar kolay değildi. Bu derleme/dosya düzenleme işleri için birazcık daha uzun kod yazarak hazırladığımız bu Kaptan'ın görünüşünde bir değişiklik yok : masaüstü resmini , e17 temanızı , masaüstü sayınızı , simge temanızı, fare ayarlarınızı seçebildiğiniz bildiğimiz Kaptan.

Sonuç olarak Kaptan'lı E17 'çok iyi oldu, çok da güzel oldu' diyebiliriz :) Özellikle bu yeni masaüstü ortamlarına yabancı olanlar için masaüstünün kendi araçları ile muhattap olmadan tanıdık Kaptan ile masaüstünü özelleştirmek umuyoruz ki çok kullanışlı olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder