26 Eylül 2010 Pazar

KdeServiceManager'da Kullanılan Bazı Qt Sınıfları

Qt her biri kendi kütüphanesinde bulunan modüllerden meydana gelir.Bunlardan en önemlileri QtGui, QtCore,QtNetwork,QtOpenGL,QtScript,QtSql,QtSv ve QtXmldir.
QtGui başlık dosyası QtCore ve QtGui modüllerinin parçası olan tüm sınıfların tanımından meydana gelir.Bu başlık dosyasını dahil etmek bizi her sınıfı tek tek dahil etme zahmetinden kurtarır. QCheckBox QLabel QLineEdit ve QPushbutton'ı tek tek dahil etmektense QtGui'yi tek başına dahil edebiliriz.
QtCore Containerlar ,Giriş-Çıkış ve Multithreating gibi birçok temel sınıf sağlamaktadır.

QListWidgetItem Bir item QListWidgette bulunan bir öğeyi temsil eder.Her öğe bir çok eleman tutar ve bunu en uygun şekilde temsil eder.Liste widget belirtilerek inşa edildiğinde elemanlar bir listeye otomatik olarak eklenirler.
QWidget bütün kullanıcı arayüzü sınıfları için temel bir sınıftır.Widget kullanıcı arayüzünün atomudur.Pencere sisteminde klavye ,mouse ve diğer olayları alır, ekranda kendisinin bir temsilini gösterir.Her bir widget bir dikdörtgendir ve Adan Zye sıralanırlar.Bir widget parent'ı veya önündeki bir widget tarafından kırpılabilir. Ayrıntılı bilgi için [1] adresinden yararlanabilirsiniz.

[1]PySide Modules

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder