8 Mart 2011 Salı

Pardus 2011 + Enlightenment [Dolly]

14 Şubatta bahsettiğimiz Enlightenment+Pardus sürümünü bugün Çomak ekibi olarak hazırlamış bulunmaktayız. Bu sürümle beraber Pardus'u Enlightenment masaüstü ortamıyla ve bütün managerlar ile birlikte kullanabilecek hale getirdik.

Pardus 2011+Enlightenment seçeneğinde Enlightenment masaüstü ortamı KDE'ye ve LXDE'ye alternatif olabilecek şekilde kullanılabilecek bir test sürümü olması için hazırlandı. Pek çok dağıtımda Enlightenment kullanılabiliyor olmasına rağmen Dolly diğer dağıtımlarda henüz depolara alınmamış bir çok paketi de içeriyor. Paketlerin bir kısmı hali hazırda Pardus depolarında var, bazıları ya gözden geçirme bekliyor ya da oyun alanlarında mevcut, bazıları ise henüz bu aşamaları dahi geçmeden önünüze çıkıyorlar. Bu paketlerin ve dolayısıyla Dolly'nin, bazı hatalar içerebileceği gerçeğini göz önünde bulundurarak denemeniz gerektiğini hatırlatmakta fayda var. Bilinen bazı hataları ve etrafından dolaşma yollarını okumanız iyi olacaktır.

Pardus'un kurulumun ardından kullanıcıyı karşılayan yapılandırma aracı Kaptan Enlightenment'ın yapılandırma dosyalarını tutma biçimi farklı olduğundan sadece Enlightenment için hazırladığımız paketleri içeren depoyu ekleyebilecek şekilde bulunuyor. Bu depoyu ekleyerek depoda yapılacak değişikliklerden faydalanabilirsiniz. Sürüm takviminde Kaptan'ın yeni sürümlerinde hangi masaüstlerini destekleyebileceğini görebilirsiniz.

Pardus+Enlightenment masaüstü ortamı için http://x86-64.comu.edu.tr/dolly/ adresinden bilgisayarınızın işlemcisine göre 32 ya da 64 bit sürümlerinden birini indirmeniz gerekecektir. Pardus'ta severek kullandığınız bütün programlar Dolly sürümünde de kullanılabilecektir.

Bu sürüm adını genetik kopyalama yöntemiyle üretilen ilk memeli hayvan olan Dolly'den almaktadır.



1 yorum: